About

Mijn passie voor boeken begon al in mijn kindertijd. Nu – volwassen en wel 🙂 – wil ik op Café aux Lettres die passie met jou delen. Want boeken zijn voor mij een manier van leven.

 
Elke dag, op elk moment grijpen mensen naar boeken, echte papieren boeken of digitale. Ter ontspanning, om te koken, om dingen op te lossen, om te creëren, om te genieten, om informatie op te zoeken. Boeken zijn zo veel meer dan letters alleen. Ze zijn verhalen, informatie, bron van inspiratie, emotie, een reis … Passie kent geen grenzen.

 

Met een heerlijke kop koffie binnen handbereik, lees je over boeken en alle dingen die daarbij horen. Bestsellers en minder populaire pareltjes, voor jong en oud, lees-, luister- of kijkboek, ontspannend of informerend, de beste boekenplanken en de leukste boekentassen …

 

ikke laag
brenda@cafeauxlettres.com

 

 

Nadat ik als kind alle boeken die ik had gekregen voor verjaardagen, Sinterklaas en Kerstmis had gelezen, mijn ouders’ boekenkasten had geplunderd en ik de deur van de plaatselijke bibliotheek had platgelopen, besefte ik dat ik van boeken mijn werk wilde maken.

 
Ik studeerde aan het Instituut voor Media en Informatiemanagement in Amsterdam (NL), financierde mijn studentenleven door te werken in de boekhandel, liep stage bij uitgeverij Clavis in Hasselt (B), en ging uiteindelijk – vanwege de liefde – in Vlaanderen wonen.
Na diverse jobs in het boekenvak (in Vlaanderen en  Nederland), kwam ik uiteindelijk terecht bij een van de mooiste boekhandels van Gent: boekhandel Walry.
En nu is er ook Café aux Lettres. Een plek waar je op de hoogte blijft van boeken en verhalen. Van letters en illustraties.

 

brenda@cafeauxlettres.com

 

(c) Nancy Weytens
Foto: Nancy Weytens