Bedankt lieve Juf, dank je wel Meester!

Nog precies één dag gaan de kinderen nog naar school en dan starten er negen vrije weken: ZOMERVAKANTIE. De afgelopen week werd er nog van alles gedaan om het schooljaar positief af te sluiten. De laatste toets, een schoolreisje, klas opruimen, kastjes leegmaken, spelletjes spelen… na een jaar hard werken is die laatste week een eitje!

Elk jaar probeer ik een kleinigheid te geven aan de diverse leerkrachten. Een blijk van waardering, want zij zijn toch het hele jaar door bezig de de nodige kennis bij te brengen. Ook vind ik het belangrijk dat de kinderen zelf een welgemeend ‘Dankjewel’ zeggen.

Natuurlijk geef ik een boek cadeau! Wat had je anders gedacht? Een boek staat voor kennis EN voor ontspanning. Ideaal. Maar aangezien je met een paar kinderen een veelvoud aan leerkrachten hebt, mocht het boek niet te duur zijn. Dit jaar kwam ik op de perfecte titel:

De olifant is zeer dankbaar omdat de andere dieren een nieuw bed voor hem geregeld hebben en de zandtor, die midden in de woestijn woont, bedankt de regen uitbundig voor het eindelijk weer eens kletteren. De krekel is de kikker zeer erkentelijk voor zijn lessen in kwaken en de mus schrijft een bedankbrief in het zand. Zo klinkt er vaak `Dank je wel in het bos, voor alle cadeaus die de jarigen krijgen, en voor de hulp die ze elkaar bieden. In Dank je wel komen alle gelegenheden aan bod waarbij eenieder bedankt kan worden.

Een heel fijn boekje met korte en ‘kleine’ teksten. De gekende dierenverhalen van Toon Tellegen over dankbaar zijn. Over de keren dat dat lukt en soms over de dagen dat het niet lukt. Over dankbaar zijn voor kleine dingen en soms voor niets…

Dank je wel
Toon Tellegen
Querido
****1/2

Nu weet ik van een aantal van deze leerkrachten dat ze liever een goede thriller lezen. Waarom hen dan iets anders geven? Iedereen zijn/haar voorkeur. Na even zoeken, kwam ik onderstaande thriller tegen.

De dochter van een senator is vermoord en bleek een geheim leven als callgirl te leiden. Inspecteur Eve Dallas wordt belast met deze gevoelige zaak, en haar onderzoek leidt naar de ondoorzichtige kringen van politiek en high-society in Washington. De zaak wordt verder gecompliceerd door de groeiende aantrekkingskracht tussen haar en Roarke, een van de rijkste en machtigste mannen ter wereld. Hij is waanzinnig knap, mysterieus, gevaarlijk en Eves hoofdverdachte…

Vermoord naakt
J.D. Robb
Uitgeverij De Boekerij

Ook de kinderen werden aan het werk gezet :-). Bij Pimpel en Mees kocht ik bladwijzers om in te kleuren (van het merk Avenue Mandarine). Er zijn diverse dessins, maar ik kocht drie verschillende; met dieren, met mandala-achtige figuren en met diverse poppetjes. Ook wat betreft moeilijkheidsgraad kun je kiezen. Zo heb ik twee blokjes vanaf 6 jaar en eentje vanaf 8 jaar.

Na wat uurtjes kleuren had ik uiteindelijk een mooie selectie bladwijzers. Iedere bladwijzer vond zijn plek in een boek wat in een mooi papiertje werd gestoken. Een lintje erom, een (zelf)gemaakt kaartje eraan en klaar zijn we. Meer moet dat niet zijn. Wat het weer ook wordt deze zomer, ontspannen met een boek moet lukken.

DANK JE WEL MEESTER, DANK JE WEL JUF!

 

2 Comment

  1. Wat een leuk idee om het gekochte boek te combineren met een zelfgekleurde bladwijzer. Ik ben zelf helemaal gek van de boeken van J.D.Robb dus ik hoop dat dat ook voor de leerkracht telt die dit boek kreeg.

    1. Brenda says: Beantwoorden

      Ik ben er bijna zeker van :-).

Geef een reactie