Boeken in kasten

Ik wil een boekenkast. Al heeeeel erg lang, wil ik dat. We hebben al een muur waar hij tegen kan staan. En ook al (heeeeeeeeeel) veel boeken die er in kunnen. Maar nog geen kast!

Muuto 4

Dat komt door een paar dingen:

  1. Ik weet nog niet welke kast ik (wij, sorry schat) wil hebben.
  2. Hebben we een budget dat bij mijn keuze gaat passen?
  3. Hoeveel plaats hebben mijn (onze, sorry schatje) boeken nodig?
  4. Waar moet ik gaan zoeken?

Dus begin ik vandaag een speurtocht (en een spaarplan!). Het moet maar eens gedaan zijn met al die boeken in dozen. En op de grond. En op tafel. En in de auto. En naast het bed. En… je begrijpt het wel!

Muuto 3

Boekenkastidee 1 – Muuto

Het Deense merk Muuto heeft het opbergsysteem STACKED.
Volgens henzelf een opbergoplossing met eindeloze mogelijkheden. De rechthoekige, losse blokken kunnen dmv clips aan elkaar vast gemaakt worden in allerlei ‘composities’. Dat ziet er vooral heel speels en design-achtig uit. Ik vind het prachtig!

Het voordeel is dat er drie verschillende afmetingen zijn. Door de modules af en toe te kantelen zijn er diverse mogelijkheden om de blokken samen te stellen. Dan heb ik natuurlijk plaats voor mijn kleinere en extra groot formaat boeken. Handig is ook de link op de site waarmee je van te voren je eigen favoriete opstelling kunt maken. Op die manier weet je goed hoe het er uit gaat zien.

De losse modules zijn verkrijgbaar in 3 uitvoeringen: wit, hout en grijs. Met of zonder achterkant/onderstel.

Echt goedkoop is dit opbergsysteem niet. Het kleinste kastje kost al € 99,00 euro. Maar om al mijn boeken daarin kwijt te kunnen, is dus niet alleen erg onhandig, maar ook erg prijzig. Voor mijn boeken moet ik dus op zoek naar een andere oplossing.

muuto 2
Muuto – STACKED

Nu heb ik een aantal boeken die ik voor mijn vak (en voor de fun) regelmatig gebruik en die staan dan ook in mijn bureau. Verschrikkelijk veel boeken zijn dat niet. Een kleine combinatie kan natuurlijk wel… Toch?! De definitieve combinatie heb ik nog niet gevonden, het zal nog wel wat schuiven en herschikken worden. Maar Muuto-STACKED is wel heel erg mooi….

Geef een reactie