Groeten uit Brugge! De eerste vakantiedagen!

1 juli is in Vlaanderen de dag dat de vakantie begint. Voor de kinderen althans, de volwassenen hebben nog een hoop te regelen/werken. Vorig jaar hebben we eigenlijk geen vakantie gehad. Met uitzondering van de laatste 2 weken (van de 9!) waren er zieken in huis. Dit jaar pakken we het anders aan. Nog geen griepje te bekennen, wij gaan op uitstap!

De keuze viel op Brugge! Een stad die ik redelijk goed ken en graag laat zien. We werden verrast met een grote rommel- en brocante markt. Heerlijk snuisteren door mooie en minder mooie spullen tot we op een “schat” stuitten. Oude drukletters. Ik ben een letterfreak, misschien moet ik die ‘tag’ nog aan mijn lijstje toevoegen. Na zeker een half uur rommelen door alle letters had ik eindelijk mijn keuze gemaakt. Hoe ik die thuis precies ga ophangen/plaatsen, moet ik nog even uitzoeken, maar ik ben een aanwinst rijker!

brugge 1

Een stadswandeling later, langs o.a. het beeld van Guido Gezelle (O krinklende winklende waterding) ploffen we neer op het Simon Stevinplein om de innerlijke mens te versterken. Al kun je jezelf in Brugge niet echt onttrekken aan de toeristen, op dit plein zit je redelijk rustig. Of zou dat komen omdat de wolken toch af en toe boven ons verzamelen? De Pizzahut kan mij niet zo bekoren, maar de overige zaken zijn behoorlijk goed voor een toeristische stad!

brugge leren

 

Uiteraard zijn op zondag de meeste winkels gesloten, maar ik wil toch even de aandacht vestigen op 2 prachtige boekhandels die je (wanneer je Brugge bezoekt op zaterdag of een doordeweekse dag) zeker gezien moet hebben. De Reyghere en Brugse boekhandel De Meester.

brugge 4

Twee totaal verschillende boekhandels met een mooi assortiment en beide op een prachtige locatie gesitueerd. Overigens zit naast De Reyghere nog een mooie reisboekhandel. Brugge heeft veel boekhandels. Naast de grote ketens, tweedehandsboekhandels en (zeer) gespecialiseerde boekhandels, zit er nog een onafhankelijke boekhandel, De Raaklijn. Ook zeer mooi, maar mij minder bekend. Wel een reden om nog eens terug te gaan!

brugge 3

Een museumbezoek later,  een stukje stadswandeling en na koffie en ijs zijn we moe maar voldaan. De zon heeft geschenen, we hebben lekker gegeten, genoten van elkaars gezelschap en voor de boekenfreaks onder ons waren er voldoende prikkels aanwezig. Ook voor de onbekende lezer uit Brugge heb ik wat prikkels voorzien. 2 boeken mochten in Brugge blijven van mij. Hopelijk vinden deze boeken een goede thuis. Het is afwachten.

brugge 2

brugge collage

De kop van de vakantie is er af. En al moet ik morgen weer in de boekwinkel aan de slag, het zal toch al een beetje onder invloed van de vakantiesfeer zijn.

Geef een reactie