Het Fjällbacka van Läckberg – Vakantie deel 3

Het is altijd fijn om een plaats te bezoeken die je alleen maar kent uit een boek. In het geval van Fjällbacka is het natuurlijk ook de serie die de stad wat meer bekendheid heeft gegeven: Fjällbacka murders van Camilla Läckberg.

c1
De “Läckberg’s murder mystery tour” hebben we niet gedaan. Volgens Läckberg zelf klopt hij niet helemaal.

De boeken van Läckberg zijn ontspannend, een heerlijk vakantieboek, een luchtige thriller. Of zoals Camilla het zelf omschrijft ‘entertainment’. Het was leuk om tijdens het lezen van haar laatste boek tegelijkertijd ook door de straatjes van Fjällbacka te lopen. Want hoe cliché het ook klinkt, het is een heel charmant stadje vol mooie plekjes. Toeristisch, maar een absolute aanrader.

c2

c4
Kungsklyftan

c5

 

Het huis van Erica Falck (de hoofdrolspeelster van Läckbergs verhalen) vind je niet in het centrum van Fjällbacka, maar net buiten het stadje aan de rand van de camping. Het duurde even voordat we het hadden gevonden, maar het staat er prachtig. Uitzicht over zee en het vissershaventje.

c7
Het huis van Erica Falck en Patrick Hedström

c8

Het boek zelf (Leeuwentemmer) viel me een beetje tegen. Van de andere boeken van Camilla Läckberg had ik enorm genoten, dit boek is duidelijk wat minder. Wat ik wel heel toevallig vond, was dat er overal borden stonden dat het circus in aantocht was… Toevallig!

c9

Recensie:

Camilla Läckberg schrijft fijne, entertainende thrillers. Toch vind ik dit een van haar mindere boeken. Het verhaal is intrigerend, maar vaak wat aan de lichte kant. Sommige personages zijn niet duidelijk genoeg uitgewerkt, de liefde tussen Patrick en Erica is heel cliché beschreven en een stuk in het midden had (mijns inziens) zeker herwerkt kunnen worden.

Toch blijft het verhaal wel overeind. Het is entertainend en met momenten onderhoudend. Het geweld vind ik wat te extreem voor het verhaal. Nergens wordt duidelijk waar dat nu precies voor nodig is. Alleen maar sadisme? Echt?

Een leuk tussendoortje en acceptabel wanneer je de andere boeken van Läckberg kent.

De Leeuwentemmer
Camilla Läckberg
Uitgeverij Ambo/Anthos
***

 

 

Geef een reactie