Ik zag een trend en laat hem zien op Home Made Happens!

November 2015. De jaarlijkse boekenbeurs in Antwerpen. Ieder jaar werk ik daar zo’n twee weken. En ook al blijf ik een voorstander van gezellige boekhandels, het is ieder jaar opnieuw een feestje. Het is de plaats om veel auteurs te ontmoeten en nieuwe trends te spotten.

Zo is er al langer een kleurboekentrend. Je kan er niet omheen, overal vind je ze. Maar op de boekenbeurs was ze opeens MASSAAL aanwezig. Ik zag een duidelijke trend!

Nu komt mijn eigen beurs er aan. Lang niet zo groot als de Boekenbeurs en al helemaal niet alleen voor boeken. Home Made Happens is aan zijn vijfde editie toe. Een jubileum en wat kijk ik er naar uit. Dat verdient dan ook een blogbericht, alleen voor Home Made Happens. Maw, wordt vervolgd. Binnenkort!

Maar een lifestyle boekenblog die zich komt voorstellen aan het publiek, moet natuurlijk een selectie meebrengen. Een selectie van die boeken die ‘symbool’ staan voor recente trends en top-titels. Vandaag dus de trend van 2015/2016: Kleurboeken!

Het was nog even kiezen, want ik wilde graag iets voor jongens EN meisjes. Geschikt voor beiden. En ik heb er gevonden.

Het enige echte fotodoodleboek
Meer dan 200 afbeeldingen die je kunt versieren en veranderen. Creatieve kinderen (en volwassenen) kunnen zich heerlijk uitleven met dit boek. En net met een twist, want met foto’s valt dit exemplaar op tussen alle kleurboeken!

Het-enige-echte-fotodoodleboek-406x500
Het enige echte Alice in Wonderland kleurboek
Dit kleurboek moest ik echt kiezen. 150 jaar na het verschijen van Alice in Wonderland, zijn er diverse heruitgaves gemaakt. Daar zitten echte pareltjes tussen met illustraties van oa. Dali. Maar op zoek naar een mooi kleurboek, kwam ik deze versie tegen. Al kleuren meegenomen worden naar de sprookjeswereld van Alice. Wie wil dat nou niet?

Het-enige-echt-Alice-in-Wonderland-kleurboek-351x500

Kleurboeken zijn trouwens niet alleen leuk voor kinderen. Ook veel volwassenen grijpen graag naar een kleurboek. Lekker rustig, creatief bezig zijn. Wat trouwens ook voor kinderen geld. Ik probeer ze regelmatig aan het kleuren te zetten. Voor een vrije dag op school terwijl mama moet werken, kan ik ze zo wel even rustig houden.

Soms is het jammer dat je moet kiezen. Kiezen is altijd een beetje verliezen. Maar ach, wanneer ik de volgende keer weer een mooie trend zie, dan lees je het hier!

 

Geef een reactie