Sinterklaas brengt een cadeautje uit het hoge Noorden

Scandinavian design has a worldwide reputation for the effortless combination of classical restraint and warm materials. Nordic solutions and inspirations create an aesthetically balanced and traditionally elegant space. Modern and minimalist . Rational but stylish. The world of Scandinavian architecture is a visual vault of grace, understated elegance, function, and tradition. From tile-covered roofs born from the existence of nearby clay deposits to large windows that let in light during the shorter winter days, Northern Delights.

Scandinavisch design heeft een wereldwijde reputatie voor het moeiteloos combineren van klassieke terughoudendheid en warme materialen. De oplossingen en inspiratie uit het hoge Noorden creëren een esthetisch evenwichtig en traditioneel elegante ruimte. Modern en minimalistisch. Rationeel maar stijlvol. De wereld van de Scandinavische architectuur is een visuele gewelf van genade, ingetogen elegantie, functie en traditie. 

sint-2

Sinterklaas heeft ons bezocht! Schoen gezet, wortel erin, liedje gezongen… en s’morgens stonden er cadeautjes. Iedereen heeft een mooi boek gekregen (verrassing), zelfs de volwassenen :-). Ik heb de korte inhoud hierboven geplaatst in het Engels en daaronder een klein stukje vertaald. Echt vertalen is toch een vak apart, maar zo krijg je een idee waar het over gaat.

Het is vooral een prachtig kijkboek: sfeervol, mooie foto’s, veel inspiratie. Vrijwel allemaal onbetaalbaar, maar dat doet er niet toe. Kijken kan ook genieten zijn. De interieurs zijn stuk voor stuk zeer mooi, maar met een huis vol kinderen over het algemeen niet zo praktisch. Of zo mooi te houden. Moest het er bij ons thuis zo uitzien, zou de foto snel ontsierd zijn door niet opgeruimde Lego, rondslingerende boeken, boekentassen waar iedereen over struikelt… Daarom is het zo zalig bladeren. Dromen is minstens de helft van het plezier.

Bovendien zit het soms in kleine details en niet in de dure meubelstukken of kunst. Hoe foto’s aan de muur gegroepeerd zijn, bepaalde kleurcombinaties zijn gemaakt en de keuze van materialen. Want eerlijk is eerlijk, niet alles moet heel duur zijn. Het is vaak een kwestie van de juiste keuzes te maken.

547fc0e31580cd1f0bd19098aaad4828
Foto Mikael Olsson – Boekenkast gemaakt uit multiplex

Ik ben dus nog lang niet uitgekeken. Geen probleem hoor. Buiten is het koud, binnen is het lekker warm. Warme chocolademelk, mandarijntje, chocolade, boekje erbij. Heel veel is er niet nodig om te genieten. Al krijg je het soms wel een beetje koud bij het koude, Noordse winterlandschap.

sint-3

Scandinavia dreaming
Nordic homes, interiors and design
Redacteur/Samensteller: Sven Ehmann, Robert Klanten, Angel Trinidad, Anna Roos
Die Gestalten Verlag
***1/2

Geef een reactie