‘t Is nog al niet naar de wuppe… volgens Griet Op de Beeck

‘s Avonds werken, het hoort erbij in mijn vak. En meestal vind ik dat geen enkel probleem. Zo ook deze week. De dag loopt dan wat chaotisch: werken, kinderen ophalen van school, snel wat te eten klaarzetten om vervolgens have en goed achter te laten bij de zorg van de oppas. Het blijft altijd een beetje vliegen. Daardoor wist ik wel naar wie ik ging luisteren en welk boek ik ging verkopen, maar niet wat het programma was. En dat was een zeer aangename verrassing!

Griet Op de Beeck
Mai Spijkers – uitgever Prometheus

De avond verliep fantastisch en was zeer indrukwekkend. Griet Op de Beeck kwam haar nieuwste boek, Het beste wat we hebben, voorstellen. De liedjes van Brigitte Kaandorp en Wannes Cappelle maakten het zware verhaal wat luchtiger en benadrukten het thema. Het paste perfect. Het liedje van Het zesde metaal (Naar de Wuppe) vond ik al goed, maar na de tekst nog eens goed te beluisteren, moet ik zeggen dat er vaak ook in liedjes prachtig gespeeld wordt met taal. Maar dat hadden de Zweden vorig jaar al door :-).

Wannes Cappelle
Tommy Wieringa
Brigitte Kaandorp
Wannes Cappelle * Naar de Wuppe
Brigitte Kaandorp en Wannes Cappelle

 

Nu nog het boek lezen. Ik heb een beetje schrik voor het thema. We zullen zien.

Geef een reactie