Van 2016 naar 2017 – Wat neem ik mee en wat laat ik achter

GELUKKIG NIEUWJAAR! 2016 was een veelbewogen jaar. En dan heb ik het niet over economie, politiek of wereldvrede… Het was ook voor mij een jaar vol veranderingen. Na lang dubben en twijfelen schreef ik vorig jaar op 2 maart mijn eerste blogbericht. Een beetje twijfelend, maar het begin was er. Ondertussen zijn we januari 2017 en ik heb veel geleerd en heb nog meer wensen en plannen!

2016
Facebook
Het bloggen is dan pas in maart begonnen, maar op facebook was ik in januari 2016 al aarzelend gestart. Wat voorzichtig de eerste foto’s en kleine berichtjes. Het waren de eerste stappen van Café aux Lettres. Gemotiveerd door de eerste ‘likes’ zette ik door. Ondertussen zitten we aan meer dan 300 likes en dat had ik nooit gedacht na 1 jaar. Op naar de volgende likes!

Goodreads
Na de eerste stappen op Facebook, kwam ook Goodreads. Mijn ‘challenge’ voor 2016 heb ik niet helemaal gehaald. De eindejaarsdrukte in de winkel overviel me volledig (wat zeer positief was) waardoor ik wat vermoeid was en dat heeft mijn leesgedrag enorm beïnvloed. Maar toch niet ontevreden! Ik was er bijna! Ik heb het geluk dat ik via mijn werk dagelijks in contact kom met uitgevers, (soms) auteurs/illustratoren en dus nieuwe boeken. Zo kon ik enigszins het gebrek aan lezen compenseren. Maar niets kan tegen het lezen van een boek op!

2017
Lezingen/evenementen
Er staan nu al een aantal evenementen op mijn agenda. Zo is er in februari een concert die georganiseerd/samengesteld is op basis van het boek “Baltische zielen” van Jan Brokken (moet ik nog lezen!), Home Made Happens komt in het voorjaar weer terug (de beurs die ik samen organiseer met mijn partner in crime La Petite Rooze), wil ik heel graag nog wat ‘onbekende’ boekhandels bezoeken en hoop ik nog naar boeiende auteurs te mogen gaan luisteren. En natuurlijk is er de Antwerpse boekenbeurs in november. Volgens mij vergeet ik nog een aantal zaken… 🙂

Rust, reinheid en regelmaat – bloggen in 2017
2016 was een enorm druk jaar. Zo ben ik een paar keer overvallen door onvoorziene omstandigheden (zieke collega, zelf ziek worden, een pc die er de brui aan gaf, aannemers die vroeger/later voor de deur stonden dan verwacht…) waardoor ik niet altijd zo consequent geblogd heb. Dat kan niet! Ook foto’s nemen in een ‘rapke’, geen goed plan! Dat geeft nu eenmaal niet de uitstraling die ik voor ogen heb. Ik heb dan ook het goede voornemen om beter te plannen en vooruit te werken. Maw, reinheid en regelmaat. En de RUST. Tja, alles haastig doen geeft natuurlijk stress. Deadlines halen zal er altijd wel bij horen, maar ik denk toch dat ik rustiger aan kan doen door een planning te maken. Met behulp van het boek van deze dame en een goede agenda, moet dat toch lukken!

(c) Nancy Weytens

Social media
Helemaal onbekend was ik niet met Facebook, maar Goodreads was nieuw. Wat betreft Facebook, behalve wat consequenter berichten plaatsen en nog eens een leuke actie organiseren, wil ik daar verder niet veel aan veranderen. Op Goodreads wil ik dit jaar wel mijn doelstelling halen (45, moet toch lukken!) en wil ik me wat meer laten inspireren dan dit jaar. Kijken naar wat andere mensen lezen, tips opdoen…

 

Nieuwe uitdagingen aangaan!
Ok, een echte rot in het bloggen ben ik nog niet, maar lezen doe ik al ruim 30 jaar. Tijd voor een nieuwe uitdaging. De plannen moeten nog wat verder uitgewerkt worden, maar de ideeën liggen er… En dat ga ik niet alleen doen. Samen met een zeer enthousiast team die precies weet wat ik mooi vind en wat ik voor ogen heb, wil ik dit gaan uitwerken. Hun enthousiasme is aanstekelijk en ik kijk er echt naar uit om samen met hen dit avontuur aan te gaan!

Ik blog, jij blogt, wij bloggen (en lezen)
Ik ben niet de enige die blogt. Toch heb ik soms het gevoel dat ik alleen op een eilandje zit. Jammer, want ik denk dat het zo veel gezelliger is om samen op een eiland te zitten. Dus… op zoek naar boekbloggers!

(c) Nancy Weytens

Dat zijn heel wat punten die ik mee wil nemen in 2017. Aan het begin van een nieuw jaar heb ik het gevoel dat er een groot wit blad voor me ligt wat ik zelf helemaal mag vullen. Onzin natuurlijk, want elke dag zijn er nieuwe kansen en mogelijkheden. Maar zo’n nieuw getal in de datum zorgt voor dat extra beetje “blanco-gevoel”. En ik heb er zin in. Genoeg getwijfeld. De twijfel ga ik zeker achterlaten in 2016. Althans, dat ga ik toch proberen… 🙂

2 Comment

  1. Hele mooie en fijne dingen die je wil meenemen naar 2017. Ik heb je toegevoegd op Goodreads, want ben ook altijd wel op zoek naar leesinspiratie 😉

    1. Brenda says: Beantwoorden

      Leuk Evi! De eerste boeken van 2017 zijn al uit en binnenkort op Goodreads! Ik ga dan ook eens bij jouw suggesties kijken.

Geef een reactie