Verjaardagsactie – Win een boekenpakket twv 65,49 euro!

Vandaag precies 1 jaar geleden, plaatste ik mijn eerste bericht op deze blog. Dat is iets om over na te denken. 1 jaar lang passie delen, maar ook zoeken welke richting ik op wil(de) gaan. Dat laatste blijft een zoektocht. Er zijn zo ontzettend veel mooie boeken, welke eerst te lezen en te delen? Ik heb besloten het me niet te veel af te vragen. Lezen en delen, dat is het doel!

Jarig zijn! Dat is de tijd van cadeautjes. Niet alleen om te krijgen, maar juist om te geven, te delen. De mooiste cadeaus zijn… boeken. Vind jij dat ook? Waag dan je kans om het BOEKENPAKKET, dat we de komende dagen gaan weggeven, te winnen!

Wat moet je doen?
Ga naar onze facebookpagina, like onze actie en laat een originele reactie achter. De meest originele reactie wint. Ken je iemand die ook graag wilt deelnemen aan deze actie? Tag hem/haar dan in de foto. Sharen mag natuurlijk ook! We zouden het ook erg leuk vinden als je ons liked op Facebook en Instagram.

Tot wanneer kun je deelnemen?
Deelnemen kan t/m 7 maart 2017. Op 8 maart maken we op de facebookpagina van Café aux Lettres bekend wie de winnaar is. Verdere afspraken maken we via mail of een persoonlijk bericht via facebook. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Welke 5 boeken kan je winnen?
Het boekenpakket is lekker divers. Een kookboek, een thriller en een thrillerbundel, een prachtige roman en een klein prentenboekje; voor iedereen wat wils.
Amigo’s eerlijke keuken
Fabri Tessa/Van Rijckeghem Jean-Claude
Manteau

‘Ik wilde wel eens zien hoe die ex-gangster van een pa van mij met zijn vier maten uit de bak een restaurant zou runnen. Ik liet een goedbetaalde job als sommelier bij een tweesterrenrestaurant achter voor vijf malloten die in een ex-bordeel een klasserestaurant wilden beginnen. Ik moest wel stapelgek zijn. Maar goed, stelde ik mezelf gerust, het was toch maar tijdelijk. Hoe fout kon ik zijn.
Dit boek is een eerlijk en ongezouten verslag van mijn lente en zomer bij de beste vennoten ooit: Mathieu, Dylan, Halil, Berten en Rik. Ze namen me in vertrouwen en vertelden me over de cel, over de keuken en het leven. Van mijn vader mocht ik zijn beste recepten in dit boek opnemen. Wat volgt, is Amigo’s zoals het voor mij was. Kijk, lees en proef.’
In het boek AMIGO’S. EERLIJKE KEUKEN vertelt Tessa, het meisje van de wijn en de dochter van de chef, over haar zes onvergetelijke maanden bij restaurant.

 

 

Dieven van vuur
Ivo Victoria
De Bezige Bij

Antwerpen, 1994. In een verlaten appartementengebouw dat wordt verbouwd tot een hotel is een appartement volledig gemeubileerd achtergelaten. Drie jonge mannen breken binnen en nemen trofeeën mee naar huis. Jazz-elpees, Afrikaanse beeldjes en een plastic map gevuld met kladversies van brieven, hartverscheurende liefdesbrieven. Twintig jaar later boekt de verteller van dit verhaal een kamer in het Arass Hotel in Antwerpen, op dezelfde plek waar hij aan de haal ging met de brieven. Tijdens zijn verblijf onderneemt hij een overmoedige poging om het mysterie te ontrafelen en het verleden in al zijn glorie te herstellen.

 

 

 

Blauwe maandag
Nicci French
Anthos

De eerste Nicci French met Frieda Klein in de hoofdrol. Kan zij de recherche helpen bij het opsporen van een verdwenen kind? Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. ‘s Avonds trekt ze zich terug in haar huis, waar ze maar weinig mensen binnenlaat. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen. Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden. Kan Frieda’s kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het opsporen en ontmaskeren van de dader? Wat is het verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal het jongetje levend worden teruggevonden?

 

 

 

Stervensuur
Diverse auteurs
Anthos

Speciaal voor Stervensuur schreven acht literaire auteurs een spannend verhaal, waarbij sommige voor het eerst in de huid van een thrillerauteur kropen. Bas Heijne verzorgde de inleiding van deze bijzondere bundel, en voorziet de discussie over de vraag of thrillers literair kunnen zijn van kritisch commentaar.

 

 

 

 

Mejuffrouw Muis doet aan de lijn
Elle van Lieshout/Erik van Os/Marije Tolman
Lemniscaat

Mejuffrouw Muis wil een platte buik, zodat ze naar de Costa del Sol kan. De poedel Lucebert laat haar verschillende sporten doen en steunt haar als ze halverwege geen zin meer heeft.

 

 

 

 

 

 

 

Heel veel succes!

Enkel inwoners van België en Nederland kunnen deelnemen.
Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook. De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan Café aux Lettres.

Geef een reactie