Vissenpost van Uitgeverij Loopvis

Uitgeverij Loopvis is voor mij een ontdekking. Eentje via een klant in de boekhandel waar ik werk. Wat een schande dat ik deze uitgeverij niet eerder heb opgemerkt! Maar klein en onafhankelijk als ze zijn, vaart deze uitgeverij haar eigen koers. Zalig! Ik moet het eens navragen, maar wat ze maken, daar moet ongelooflijk veel passie in zitten. Soms zelfs meer dan een logisch verdienmodel. En dat verdient al pluimen op zich.

Mijn eerste kennismaking was “Schobbejacques en de 7 geiten” van Merlijne Marell. Achteraf gezien zelfs maar een halve kennismaking, want ik heb me na vandaag voorgenomen dit boek met extra aandacht nog eens te lezen. Ik zal dat dan ook in een andere blogpost plaatsen, want dat verdient het zeker! Maar daarna ving ik op dat Loopvis ook “Vissenpost” verstuurt. Vissenpost… de naam alleen al doet je dromen en verzinnen.

Met de aankondiging “Volgens ons is het hoog tijd voor een heuse visclub. Met zeven keer per jaar een rijkgevulde visdoos, een geheim visgenootschap en aanbiedingen voor workshops door het hele land. Gegeven door de schrijvers, illustratoren, fotografen en andere vrienden van Loopvis…”, was ik om. Laat maar komen! En het kwam.

Loopvis - visakte
Eerste visdoos staat in het thema “Hortus”. Het werk van illustrator Merlijne Marell staat centraal.

 

Met een heuse visakte van het “Ministerie van Loopvisserij en Uitzonderlijke Vangsten”, een zakje bloemenmix-zaadjes, een Okapi (uitleg volgt!), een notitieboek en een button. Alles leuk verpakt:

Loopvis herbarium

Los van het feit dat ik altijd blij ben met notitieboekjes (een mens kan er nooit genoeg hebben) en buttons bij mij altijd welkom zijn, wil ik even de aandacht vestigen op de Okapi. Toegegeven, ik heb er nog maar 1 gezien…

Okapi

…maar ik ben nu al fan. Ze bestaan, ik weet het, originele postkaarten. Maar toch zie ik ze zeer zelden in mijn brievenbus. En ik ontvang nog graag ‘klassieke’ post (oftewel snailmail). De Okapi (maw een zeeeeer origineel kaartje) die in de visdoos zat, deed mijn hart smelten. Je kunt het zien als een mini boekje zonder tekst, in het formaat van een kaart. Wanneer je iemand iets speciaals wilt sturen, dan stuur je een Okapi!

Okapi

 

En als klapstuk, of moet ik zeggen, de mooiste vis aan de haak, een prent van Merlijne Marell. Nog geen fotolijst om hem in te hangen, maar dat gaat zeker gebeuren!

Loopvis 6

 

Deze eerste doos heeft me doen besluiten om een abonnement te nemen. Als lid van de Visclub ontvang je zeven keer per jaar een verse visdoos. Ze beloven elke keer het neusje van de zalm. Ik kan niet wachten tot de volgende vangst. En daar zal waarschijnlijk…. hier over te lezen zijn!

Geef een reactie